Logo

Kennis en Ervaring

 

Home

Kennis en Ervaring

Contact

Algemene Voorwaarden

Voorbeeld Dienstenovereenkomst

 

Okee, laat maar eens horen, wat heb je zoal gedaan?
Ik ben ooit, lang geleden begonnen bij de GWK-bank, geld wisselen, cheques cashen, dat soort dingen. Sinds die tijd ben ik een behoorlijke tijd blijven hangen in het bankwezen, 2 jaar bij de ABN AMRO Bank en 10 jaar bij de Rabobank. In 1996 begon ik daar als cliŽntadviseur, waarbij ik klanten advies gaf over spaarvormen, leningen, betaalrekeningen, schadeverzekeringen, dus feitelijk de basis bankzaken. De laatste Rabo-jaren heb ik met name op hypotheekgebied gewerkt, zowel als commerciŽle binnendienst medewerker als als hypotheekadviseur. Ik kan dus wel zeggen dat ik de Rabobank behoorlijk goed ken. Omdat ik de laatste 2 jaar van mijn Rabo-ervaring in dienst was van De Welten Groep heb ik ook aardig wat banken gezien.

De Welten Groep? Wat is dat?
Oh ja, sorry. De Welten Groep is een detacheringsbedrijf die mensen plaatst bij banken en verzekeringsmaatschappijen. In de jaren dat ik er werkte kwamen de opdrachten met name van de Rabobanken en ik heb daar in 2 jaar tijd bij 5 verschillende banken gezeten.

Bankervaring heb je dus genoeg, maar verder?
De laatste paar jaar heb ik in het intermediair gewerkt, als adviseur, maar vanwege ziekte en ontslag van collega's kwamen er ook steeds administratieve taken bij. Zoals dat werkt bij een kleine assurantietussenpersoon, alle voorkomende werkzaamheden moeten gebeuren. En dat vond ik niet erg, want op die manier ben ik zeer breed ontwikkeld. Ik kan hierdoor bijvoorbeeld een hypotheekdossier van het maken van de afspraak tot en met het invullen van de voorlopige belasting teruggave volledig zelfstandig afhandelen. Contact met de maatschappij, papieren opsturen, bankgarantie aanvragen, een dossier aanmaken, noem het maar op en ik kan het. En niet alleen op hypotheekgebied, een lijfrente berekening maken, een jaarruimte of reserveringsruimte berekenen, in Rolls een vergelijk maken tussen verschillende verzekeraars enz. ik kan het. Op mijn introductiepagina gaf ik aan dat ik vanaf dag ťťn volledig inzetbaar ben en dat is geen grootspraak.
Ik heb ook ervaring met veel maatschappijen, om er een paar te noemen: Nationale Nederlanden, Obvion, Westland Utrecht Hypotheken, Florius, ASR Verzekeringen, De Amersfoortse, Conservatrix, Aegon, Generali, Delta Lloyd, Woonfonds.

Ervaring genoeg dus, maar je kennis?
Ik ben erkend hypotheekadviseur, heb diverse NIBE-opleidingen gedaan zoals Algemene Opleiding Bankbedrijf, Consumentenkrediet, Leergang financiŽle planning, sparen en beleggen, belastingwijzer enz.
Ik heb een toets gedaan op de website va Nibe-SVV en daaruit kwam naar voren dat ik op schadegebied na voldoe aan alle WFT-vakbekwaamheidseisen.

En je kennis van de systemen waar we mee werken?
Ik noemde eerder al Rolls als systeem waar ik mee gewerkt heb. Verder heb ik ervaring met ANVA, Nationaal WoonPakket van Ťfdťcť, AfinPro en AfinHyp, met Brains en systemen van verschillende maatschappijen zoals cockpit van ASR verzekeringen, Mijnnn van Nationale Nederlanden, WU-adviseur van Westland Utrecht Hypotheken en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Verder heb ik meer dan gemiddelde kennis en ervaring met Word, Excel en Powerpoint, kan ik goed omgaan met verschillende Windows-versies (Vista, XP en oudere versies). Werken met de computer is een hobby en ik weet er dan ook aardig wat van.